وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: روند رفع فیلتر رو به جلو و در حال پیشرفت است. نگاه ما وفاق و همدلی است و از تصمیمات هیجانی پرهیز می‌کنیم.

«ستار هاشمی» امروز (چهارشنبه) در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره موضوع رفع فیلترینگ افزود: دومین جلسه شورای سران قوا تشکیل شده و ما هم گزارش دوم خود که با حضور نمایندگان سران قوا برگزار شده بود را ارائه دادیم.

وی تصریح‌ کرد: تصمیماتی اتخاد می‌کنیم که پایدار بوده و تقریبا برگشت از آنها ممکن نباشد.

هاشمی همچنین درباره رفع مشکل رجیستری گوشی آیفون، تاکید کرد: نگاه ما در وزارت ارتباطات نگاه مردمی، کارشناسی و علمی است تا بتوانیم همگرایی و وفاق را ایجاد کنیم.

وزیر ارتباطات و فناروی اطلاعات ادامه‌ داد: دستگاه‌های مخلتف ذی‌نفع در این موضوع دعوت و جلساتی با حضور آنها برگزار شد.

وی خاطرنشان‌ کرد: با نمایندگان وزارت صمت، معاونت‌های حقوقی و نهادهای نظارتی همفکری کردیم و موضوع در هیات دولت مطرح و تصویب شد.

وی با بیان اینکه مجوزی که از هیات وزیران برای رجیستری گوشی آیفون دریافت شده، شامل همه گوشی‌های آیفون است، درباره ساز و کار اجرایی رجیستری گوشی آیفون گفت: برخی افراد گوشی تلفن آیفون دارند که در شبکه رجیستر نشده است، باید سازوکار اینکه آنها به کجا مراجعه و چه فرایندی را طی کند و چقدر زمان می‌برد تا در شبکه فعال و قابل استفاده شود، اعلام شود.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه گزارش آسیب‌شناسی وضعیت موجود گوشی‌های بدون رجیستری در هیات وزیران ارائه شد، افزود: این یک گزارش تحلیلی بود و همه مسئولان بر سر این موضوع که این مساله مشکلاتی را ایجاد می‌کند، به جمع‌بندی رسیدند.
هاشمی تاکید کرد: در بحث رجیستری گوشی آیفون، موضوعات مختلف مورد بررسی قرار گرفت. یکی از موضوعات مهم بحث قاچاق این گوشی‌ها بود.

وی ادامه‌داد: سابق بر این رجیستری یکی از طرح‌های موفق بود و بعد از محدودیتی که برای آن ایجاد شد، شاهد این بودیم که تعداد قابل توجهی گوشی آیفون بدون اینکه رجیستر شده باشند، در شبکه روشن شدند و با استفاده از راهکارهای مختلف در شبکه حاضر بودند که باعث بروز مشکلات در شبکه می‌شد.

این عضو کابینه دولت چهاردهم اضافه‌کرد: نگاه ما این بود که بتوانیم یک سازوکار منطقی ارائه کنیم. در نهایت به این مرحله رسیدیم که فضا را برای رجیستر شدن گوشی‌های آیفون مهیا کنیم و سازوکار این فرایند در آینده به مردم اعلام می‌شود.
وزیر ارتباطات درباره مشکلات آنتن‌دهی تلفن همراه در کشور که در بعضی موارد مشاهده می‌شود، گفت: اپراتورها باید پاسخگو باشند و اگر چنین نشود سازمان‌تنظیم‌مقررات به این مساله ورود می‌کند.

وی اظهار داشت: چند نکته در بحث آنتن‌دهی وجود دارد که آنها را به شکل جدی دنبال می‌کنیم؛ یکی از موضوعات این است که برخی نقاط کور هستند و ما در حال احصای آنها هستیم.

هاشمی خاطرنشان‌کرد: کار جدیدی که در سازمان تنظیم مقررات رقم زدیم تا برای همه حوزه مختلف و حتی روستاها بتوانیم آن را اجرایی کنیم، مربوط به پایش میدانی پایش به‌منظور بررسی کمبود پوشش و عدم کیفیت است تا آنها را شناسایی و رفع کنیم و خروجی آن را به شکل مرحله‌ای اعلام خواهیم کرد.
وی گفت: در برخی موارد، شهروندان اقدام به نصب تجهیزاتی برای تقویت آنتن‌دهی می‌کنند که باعث ایجاد تداخل فرکانسی شده و یک جاهایی نه تنها باعث بهبود کیفیت شبکه نشده، بلکه آن ‌را بدتر کرده است.

این عضو کابینه دولت چهاردهم بیان‌داشت: توسعه شبکه فیبرنوری بخش دیگری از کار است و امیدواریم با توسعه شبکه ثابت فیبر، بتوانیم بخشی از بار شبکه موبایل را تخلیه کنیم که این نیز منجر به بهبود کیفیت خواهد شد.

وی در خصوص بازنشستگان مخابرات، گفت: مسائل مربوط به شرکت مخابرات ایران یکی از دغدغه‌های ما در وزارت ارتباطات است. مشی ما بر این است که وقتی با مردم صحبت می‌کنیم که نتیجه‌ای حاصل شده باشد چرا که فرایندها پیچیدگی خاص خود را دارند.

هاشمی تاکید کرد: خبری که امروز درباره رجیستری اعلام کردیم، حاصل جلسات متعددی بود. درباره بحث مخابرات نیز جلساتی برگزار شده و هر زمان که به نتیجه برسد، آن‌را به اطلاع بازنشستگان شرکت مخابرات که از خانواده ارتباطات هستند خواهیم رساند.
وی درباره قانونمند کردن فضای مجازی، خاطرنشان‌کرد: موضوع رفع فیلترینگ در دولت با جدیت دنبال شده و این اقدام نشان از این دارد که عزم دولت جدی است.

هاشمی تصریح‌کرد: باور ما این است که قانونمند شدن فضای مجازی به نفع همه است و معتقد به این نیستیم که حکمرانی و قانونمندی فضای مجازی به معنای فیلترینگ است.
وی همچنین درباره ویژگی‌های بودجه ۱۴۰۴ اظهار داشت: در وزارت ارتباطات معمولا از منابعی که در خانواده ارتباطات است استفاده می‌کنیم. ساز و کار بودجه مثبت است و شفافیت و یکپارچگی ایجاده شده است.