«محمدرضا فرزین» در یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظامهای پرداخت این مطلب را بیان کرد.
وی در بخش دیگری در خصوص کریپتوکارنسی ها یا ارزهای دیجیتال گفت: از آنجا که ارزهای دیجیتال پر ریسک هستند سیستم بانکی به آهستگی در این سمت حرکت حرکت کرده است.
فرزین با مطرح کردن پرسش هایی که میژان ریسک بالا در این حوزه را نشان می دهد، گفت: آخربن امار ۲۱۸ کارگزار در این حوزه با تراکنش ۳۵ همت داریم که تاثیر بر بازار می گذارد بنابراین با سیاست احتیاطی باید در حوزه ورود کنیم.
رئیس بانک مرکزی گفت: مقرارت این حوزه به دلیل تاثیر بالا بر بازار مالی باید تدوین شود در ۶ ماه گذشته جلسات زیادی گذاشته ایم و با دستگاه های مختلف گفت و گو کردیم.
وی گفت: دستگاه های مختلف باید ورود کنند و مقرراتی تدوین شده است و بزوی از هیات عالی رد می شود و اعلام خواهد شد و خیال ما را هم در کشور به عنوان مقام پولی کشور راحت خواهد کرد.
فرزین در خصوص بانکداری باز هم گفت: این یکی دیگر از اولویت های ما است و به دنبال این هستیم که بانکها چارچوب خوبی برای کار با فین تک ها داشته باشند.
وی در خصوص شبکه پرداخت بانکی هم گفت: سیستم پرداخت با حساب چندان توسعه نیافته است و در کنار کیف پول دیجیتال و ریال دیجیتال به دنبال متنوع کردن سیستم های پرداخت هستیم.
وی گفت: ما در حوزه نظارت در بانک مرکزی دچار مشکل هستیم و علاوه بر بانک ها ، صرافی ها و حوزه های مختلف زیر نظر ما هستند و باید مدل نظارتی مشخصی برای آنها داشته باشیم و هر بانکی استاندارد مشخص خود را داشته باشد.
فرزین اظهار داشت: نظارت ما با هوشمندب فاصله دارد و این نقدی است که جامعه نیز به ما دارد که باید اصلاح شود.
وی در خصوص حملات سایبری گفت: در چند سال اخیر توسط دشمنان حملات زیادی به ما شده است اقداماتی شده اما کافی نیست و حوزه ای است که باید در ان از کارشناسان استفاده کنیم و اعتماد به نظام بانکی را افزایش دهیم.
فرزین در خصوص هوش مصنوعی گفت: در شورای پول و اعتبار از نخستین روز حضورم مرکزی برای هوش مصنوعی درست کردیم.
وی گفت: هوش مصنوعی ابزاری است که برای رسیدن به اهداف خود به آن نیاز داریم و نظارت ما را هم بهتر خواهد کرد و امیدواریم در قالب این همایش ها بتوانیم این حوزه را ارتقا دهیم.
Wednesday, 27 November , 2024