جشن مستقل سینمای مستند در سیزدهمین دوره خود به صورت آکادمی برگزار میشود تا تجربهای جدید را در این زمینه رقم بزند.
آثار متقاضی شرکت در این جشن که در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ برگزار میشود، برای نخستین بار به شیوه آکادمی توسط اعضای فرهنگستان (آکادمی) سینمای مستند ایران ارزیابی و داوری میشوند. اعضای آکادمی سینمای مستند ایران را نخبگان و نامداران سینمای مستند ایران، برندگان تندیس و دیپلم افتخار در ادوار پیشین جشن مستند و جشن بزرگ سینمای ایران در رشته مستند، برندگان تندیس جشنواره های معتبر جهانی و داخلی از جمله حقیقت، فجر و فیلم کوتاه تهران، داوران و هیاتهای انتخاب ادوار مختلف جشن مستند، اعضای فعال و تاثیرگذار صنوف با سابقه عضویت بیش از ۱۰ سال و تعدادی از شخصیتهای مرجع فرهنگی و هنری مطابق اساسنامه آکادمی سینمای مستند ایران تشکیل میدهند.
این داوری در دو مرحله انجام میشود؛ در مرحله اول پس از بازبینی و تعیین امتیاز آثار توسط اعضای اکادمی، پنج مستند برگزیده در هر کدام از رشتههای جشن، بدون هیچ ترتیبی انتخاب و اعلام میشود. در مرحله دوم با بازبینی و اعلام مجدد رای توسط اعضای اکادمی، برنده نهایی در هر رشته از میان نامزدهای اعلامی مرحله اول انتخاب میشود.
طبق فراخوان اعلام شده فرآیند ثبتنام و دریافت آثار از اول مهرماه ۱۴۰۳ شروع شده و در ۵ آبان به پایان رسیده است. اختتامیه سیزدهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران در تاریخ ۹ اسفند ۱۴۰۳ در تهران برگزار خواهد شد.
جایزه جشن مستقل سینمای مستند ایران شامل تندیس شیر طلایی جشن و لوح افتخار، به برگزیدگان رشتههای ذیل تعلق میگیرد:
- بهترین کارگردانی فیلم کوتاه مستند
- بهترین تهیهکنندگی فیلم کوتاه مستند
- بهترین کارگردانی فیلم نیمه بلند مستند
- بهترین تهیهکنندگی فیلم نیمه بلند مستند
- بهترین کارگردان فیلم بلند مستند
- بهترین تهیه کنندگی فیلم بلند مستند
- بهترین پژوهش در عرصه فیلم مستند
- بهترین فیلمبرداری
- بهترین تدوین
- بهترین موسیقی فیلم
- بهترین صدا (که به تشخیص اعضای آکادمی به صدابردار و (یا) صداگذار اثر اعطا میشود)
به تمامی پذیرفته شدگان در مرحله اول، گواهی رسمی انتخاب در جشن مستقل سینمای مستند ایران اهدا خواهد شد.
Saturday, 23 November , 2024