دولت چهاردهم یکی از برنامه های مهم خود را توسعه انرژی های تجدیدپذیر با هدف غلبه بر ناترازی های انرژی قرار داده است.

بر همین اساس در همان هفته های نخست آغاز به کار دولت چهاردهم، «محمدرضا عارف» معاون اول رئیس جمهوری در جلسه ای بر تشکیل کارگروهی برای رفع موانع توسعه انرژی های تجدیدپذیر تاکید کرد.

وزیر نیرو به‌تازگی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تایید وجود ناترازی شدید در بخش برق، گفت: توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر با نگاه ملی و یکپارچه به حوزه انرژی و با هدف کاهش ناترازی در اولویت است.

«عباس علی‌آبادی» افزود: آنچه رخ‌داده و مردم آن را لمس کرده‌اند و نیز بخش‌های صنعت و کشاورزی هم بیشتر درگیر آن شده و از آن رنج‌ برده‌اند، وجود نامیمون ناترازی است.

وی ادامه‌داد: این ناترازی که اکنون بسیار بزرگ شده، به دلایل مختلفی بروز کرده و تقریباً همه شئون و ساحت‌های اقتصاد و صنعت و رفاه را تحت‌ تاثیر منفی قرار داده است.

وزیر نیرو خاطرنشان‌کرد: بر همین اساس در دولت تلاش بر این است که از میزان ناترازی فعلی کاسته شود.

علی‌آبادی اضافه‌کرد: اگر در طول دولت چهاردهم بتوانیم برنامه‌ها را مطابق اهداف انجام داده و به وضعیت مطلوب برسانیم، کاهش ناترازی ممکن خواهد شد.

وی افزود: یکی از اقدام‌ها برای رفع ناترازی که در اولویت قرار دادیم توسعه ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر است؛ زیرا معتقدیم با نگاه ملی و یکپارچه نباید حتی‌المقدور برای رفع ناترازی برق از نیروگاه‌هایی بهره گرفت که با نیاز به سوخت ناترازی را به سایر بخش‌ها یعنی حوزه وزارت نفت سرایت می‌دهد.

وزیر نیرو خاطرنشان‌کرد: توسعه تجدیدپذیرها مانع ناترازی در دیگر حوزه‌های انرژی خواهد بود.

ناترازی ۱۸ هزار مگاواتی برق در کشور

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: برای رفع چالش کمبود برق در کوتاه‌مدت باید برق مصارف خانگی در اولویت قطعی  قرار گیرد و برای بلندمدت باید ارائه تسهیلات به صنایع برای ساخت نیروگاه‌ اختصاصی در دستور کار دولت باشد.

جبار کوچکی‌نژاد اظهار کرد: با توجه به ناترازی ۱۸ هزارمگاواتی برق، دولت باید با ارائه مشوق و تسهیلات بخش خصوصی را ترغیب کند تا دست به ساخت نیروگاه بزند.

وی با بیان اینکه باید زمینه‌های ایجاد نیروگاه خورشیدی و بادی فراهم شود، گفت: با تکمیل سبد تامین انرژی از یک سو انرژی پاک تولید می‌کنیم از سوی دیگر با رفع ناترازی برق، صنایع می‌توانند گامی ‌در جهت طرح‌های توسعه‌ای خود بردارند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: همچنین با توجه به اینکه ایران از لحاظ دارا بودن ذخایر گازی، در رتبه دوم جهان قرار دارد و ۱۷درصد سهم گاز جهان را داراست باید توسعه میادین گازی و ترغیب به سرمایه‌گذاری در دستور کار دولت باشد تا ناترازی گاز رفع شود.

کوچکی نژاد تاکید کرد: بی‌توجهی به رفع این چالش موجب شده خط تولید صنایع که نقش پررنگی در اشتغال‌زایی و رشد اقتصادی دارند متوقف شود و در نهایت حاشیه سودشان به شدت کاهش یابد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: کمبود انرژی از چالش‌های مهم صنایع به شمار می‌رود به‌طوری که در تابستان برق و در زمستان گاز ندارند و از آنجایی که دولت‌ها در این زمینه برنامه‌ای نداشتند در حال حاضر این چالش به ابر چالش تبدیل شده است.