دادههای اعلام شده از سوی انجمن انرژیهای تجدیدپذیر ایران نشان میدهد در تابستان گذشته، ۱۸ هزار مگاوات ناترازی برق، در کشور داشتیم که معادل جمع مصرف برق دو یا سه کشور همسایه ایران است. برای اینکه این میزان کسری برق جبران شود به ۲۰ میلیارد دلار منابع مالی نیاز داریم تا به عدد صفر برسیم؛ اگر رشد مصرف سال آینده برق را در نظر نگیریم که حدود ۵ الی ۷ درصد در سال است، به نقطه صفر خواهیم رسید که این فرض محال است. فعالان این بخش برخورد سلیقهای، عدم تامین به موقع ارز و ثبت سفارش و نبود نهاد رگولاتوری را از موانع توسعه صنعت برق میدانند.
ناترازی ۱۸ هزار مگاواتی برق در کشور
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: برای رفع چالش کمبود برق در کوتاهمدت باید برق مصارف خانگی در اولویت قطعی قرار گیرد و برای بلندمدت باید ارائه تسهیلات به صنایع برای ساخت نیروگاه اختصاصی در دستور کار دولت باشد.
جبار کوچکینژاد اظهار کرد: با توجه به ناترازی ۱۸ هزارمگاواتی برق، دولت باید با ارائه مشوق و تسهیلات بخش خصوصی را ترغیب کند تا دست به ساخت نیروگاه بزند.
وی با بیان اینکه باید زمینههای ایجاد نیروگاه خورشیدی و بادی فراهم شود، گفت: با تکمیل سبد تامین انرژی از یک سو انرژی پاک تولید میکنیم از سوی دیگر با رفع ناترازی برق، صنایع میتوانند گامی در جهت طرحهای توسعهای خود بردارند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: همچنین با توجه به اینکه ایران از لحاظ دارا بودن ذخایر گازی، در رتبه دوم جهان قرار دارد و ۱۷درصد سهم گاز جهان را داراست باید توسعه میادین گازی و ترغیب به سرمایهگذاری در دستور کار دولت باشد تا ناترازی گاز رفع شود.
کوچکی نژاد تاکید کرد: بیتوجهی به رفع این چالش موجب شده خط تولید صنایع که نقش پررنگی در اشتغالزایی و رشد اقتصادی دارند متوقف شود و در نهایت حاشیه سودشان به شدت کاهش یابد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: کمبود انرژی از چالشهای مهم صنایع به شمار میرود بهطوری که در تابستان برق و در زمستان گاز ندارند و از آنجایی که دولتها در این زمینه برنامهای نداشتند در حال حاضر این چالش به ابر چالش تبدیل شده است.
Saturday, 23 November , 2024